Η "Λίστα 301"

Πήγαινε κάτω

Η "Λίστα 301"

Δημοσίευση από Santeron Την / Το Κυρ Φεβ 28, 2010 4:04 pm

Η υποστήριξη και χρήση ελεύθερου λογισμικού υποστηρίζει τον κομμουνισμό και στρέφεται εναντίον του καπιταλισμού σύμφωνα τη μεγαλύτερη σύμπραξη αμερικανικών οργανισμών πνευματικής ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Διεθνής Ένωση Πνευματικής Ιδιοκτησίας, (IIPA), μια ομάδα οργανισμών στην οποία περιλαμβάνονται οι ενώσεις της αμερικανικής κινηματογραφικής και μουσικής βιομηχανίας (RIAA, MPAA), ζήτησαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να συμπεριλάβουν σε ειδική "μαύρη λίστα", χώρες όπως η Ινδονησία, η Βραζιλία και η Ινδία. Η επονομαζόμενη "Λίστα 301" αποτελείται από έναν κατάλογο κρατών που κατηγορούνται για "ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα επιβολής των κανόνων που αφορούν την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας" σε όλο τον πλανήτη. Η τοποθέτηση μιας χώρας στη σχετική λίστα παρακολούθησής χαρακτηρίζει ουσιαστικά τις κυβερνήσεις τους ως «εχθρούς του καπιταλισμού», καθώς σύμφωνα με την Ένωση δε λαμβάνουν αρκετά μέτρα για την προστασία των αμερικανικών έργων που υπόκεινται σε κανόνες πνευματικής ιδιοκτησίας στο εξωτερικό.

Ο λόγος που η IIPA ανησυχεί τόσο για τις προαναφερθείσες χώρες; Διότι «έχουν το θράσος» να χρησιμοποιούν ή να προωθούν τη χρήση λογισμικού ανοιχτού κώδικα και όχι έτοιμα προγράμματα, είτε σε κυβερνητικές υπηρεσίες, είτε σε κρατικές επιχειρήσεις, απειλώντας κατ’ αυτόν τον τροπο ευθέως την παγκόσμια βιομηχανία software. Η σύσταση της IIPA προς την αμερικανική κυβέρνηση περιλαμβάνει το παρακάτω απόσπασμα:

"Η πολιτική της κυβέρνησης της Ινδονησίας ... αποδυναμώνει ουσιαστικά τη βιομηχανία λογισμικού και υπονομεύει τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα της, προωθώντας την προτίμηση εταιρειών που προσφέρουν υπηρεσίες και προγράμματα ανοιχτού κώδικα, αποκλείοντας έτσι την πρόσβαση πολλών νόμιμων επιχειρήσεις στην αγορά που σχετίζεται με υπηρεσίες του ινδονησιακού δημοσίου.

Ως εκ τούτου, αδυνατεί να θεμελιώσει το σεβασμό των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και περιορίζει την ικανότητα της κυβέρνησης ή του δημόσιου τομέα να επιλέξουν τις καλύτερες τεχνικές λύσεις".

Υπενθυμίζεται ότι το ελεύθερο λογισμικό παρέχει στους χρήστες την ελευθερία να εκτελούν, αντιγράφουν, διανέμουν, μελετούν, τροποποιούν και να βελτιώνουν ένα πρόγραμμα, δίνοντας επί της ουσίας στους χρήστες την ελευθερία

1. να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα για οποιονδήποτε σκοπό,
2. να μελετούν τον τρόπο λειτουργίας του, να το προσαρμόζουν στις ανάγκες τους,
3. να αναδιανέμουν αντίγραφα του προγράμματος ώστε να βοηθούν άλλους χρήστες,
4. να βελτιώνουν ένα πρόγραμμα και να δημοσιεύουν τις βελτιώσεις στο ευρύ κοινό, ώστε να επωφεληθεί ολόκληρη η κοινότητα.

Το γνωστότερο λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα είναι το Linux το οποίο και χρησιμοποιείται αποκλειστικά από πολλές ευρωπαϊκά κράτη όπως η Γερμανία και η Ολλανδία.

_________________
Παρακαλώ διαβάστε τους κανόνες του forum.
avatar
Santeron
Admin
Admin

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 1531
Ηλικία : 32
Τόπος Διαμονής : New Smirni, Athens, Greece
Ημ/νία εγγραφής : 07/06/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Η "Λίστα 301"

Δημοσίευση από Santeron Την / Το Δευ Μαρ 01, 2010 5:43 am

Διάβασα κάποια comments πιο κάτω στο insomnia και έλεγε ένας τύπος ότι αυτές οι οργανώσεις δεν τους έκραζαν γιατί βάζουν open source αλλά γιατί οι κυβερνήσεις επιβάλλουν εν μέρη την χρήση αυτών και δεν αφήνουν την επιλογή στους ίδιους...

_________________
Παρακαλώ διαβάστε τους κανόνες του forum.
avatar
Santeron
Admin
Admin

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 1531
Ηλικία : 32
Τόπος Διαμονής : New Smirni, Athens, Greece
Ημ/νία εγγραφής : 07/06/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Η "Λίστα 301"

Δημοσίευση από tmac Την / Το Δευ Μαρ 01, 2010 9:34 am

Φυσικά, στο δημόσιο τομέα διαφάνεια και στο λογισμικό είναι υπερβολή!!(?)...Γιατί να μην δίνουν τα κράτη λευτά στην πχ. τεράστια γκάμα κλειστών λειτουργικών που υπάρχουν ??

Με το καλό να μπούμε και εμείς στην λίστα!
avatar
tmac
Guru
Guru

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 418
Ηλικία : 29
Τόπος Διαμονής : Νέα Φιλαδέλφεια
Ημ/νία εγγραφής : 30/10/2007

http://alluminatoi.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης